


Bij dyscalculie gaat het om een hardnekkig probleem met rekenen. Er is een groot verschil tussen de rekenprestaties en de prestaties op andere leergebieden. Er wordt bij rekenen lager gepresteerd dan op basis van de intelligentie verwacht mag worden. Bij het dyscalculieonderzoek worden verschillende testen afgenomen om te onderzoeken of er sprake is van dyscalculie. Dit onderzoek vindt tevens in twee delen plaats. Dit onderzoek wordt niet vergoed door de gemeente.
​
​
Er zijn veel kinderen die moeite hebben met rekenen. Vaak ontbreekt hierbij passende en voldoende hulp. Behandeling kan dan uitkomst bieden. Uw zoon/dochter krijgt wekelijks individuele hulp om op die manier het rekenniveau te verbeteren. Het doel hierbij is om het rekenbegrip te bevorderen door het aanleren van rekenstrategieën. Tijdens een intakegesprek bespreken we het niveau van uw kind, waar de problemen zitten en vervolgens hoe de behandeling inhoudelijk eruit komt te zien.
Dyslexie is een hardnekkig leerprobleem waarbij lezen en spellen erg moeizaam gaat, terwijl er wel sprake is van een gemiddelde intelligentie. Bij dyslexie kunnen zowel lees- als spellingproblemen voorkomen, maar deze komen ook los van elkaar voor. Tijdens het onderzoek worden verschillende testen afgenomen om te onderzoeken of er sprake is van dyslexie. Dit onderzoek vindt in twee delen plaats, dit in verband met de tijd die het onderzoek in beslag neemt en de concentratie die dit vergt van uw kind.
​
​

Dyscalculieonderzoek​
IQ onderzoek​
Dyslexieonderzoek​
Er zijn verschillende redenen om een intelligentieonderzoek te laten afnemen:
Wellicht heeft u een vermoeden van hoogbegaafdheid bij uw kind.
Misschien vraagt u zich af waarom bepaalde dingen op school goed gaan en andere niet?
Welke leerprestaties mag u van uw kind verwachten?
Wat zijn sterke en minder sterke kanten van uw kind?
Waarom is er een andere score uit de Cito-toets gekomen dan u had verwacht?
Met de uitkomst van het onderzoek kan aanbod en aanpak van de leerstof op school beter worden afgestemd op de leermogelijkheden van uw kind.
​

De behandeling van dyslexie is opgezet volgens de richtlijnen zoals die genoemd worden in het Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling (CvZ, Blomert, 2006). De behandeling richt zich zowel op het verbeteren van het leesniveau als het spellingsniveau.
Een behandeling van ernstige dyslexie gaat uit van een duur van 12-16 maanden, dit komt ongeveer overeen met 40-48 behandelingen. De duur van de behandeling zal per kind verschillen, gebaseerd op het niveau en leeftijd.
Het is ook mogelijk om uw kind aan te melden voor behandeling indien het onderzoek elders heeft plaatsgevonden. Tevens kunt u uw kind ook aanmelden voor behandeling indien er geen sprake is van ernstige dyslexie. In dit geval worden de kosten voor behandeling niet vergoed door de gemeente.
​Dyscalculiebehandeling​
Dyslexiebehandeling​










