top of page

Speltherapie is speciaal gericht op kinderen die problemen ervaren in hun ontwikkeling. Kinderen kunnen op deze manier ingrijpende of traumatische ervaringen verwerken (overlijden dierbare, scheiding, omgaan met een stoornis, (faal)angst, hechtingsproblemen, pesten, ziekte etc).

Soms is de situatie thuis niet zoals u zou willen, dit kan allerlei redenen hebben. Tijdens de intake wordt in kaart gebracht waar u als ouder(s) problemen ervaart. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan; mijn kind luistert niet, wat is de beste aanpak - mijn kind is snel boos/driftig/agressief, hoe moeten we daarmee omgaan - mijn kind heeft weinig vriendjes/wordt gepest, wat kan ik hieraan doen.

De groepstraining bestaat uit tien bijeenkomsten. Aan deze training moeten minimaal twee kinderen meedoen. Tijdens de faalangsttraining leren kinderen om realistischer te kijken naar een bepaalde gebeurtenis. Hierdoor krijgen ze gedurende de behandeling door, dat ze steeds meer controle krijgen over situaties en minder bang hoeven te zijn. Individuele behandeling is ook mogelijk. Met een verwijsbrief van de huisarts wordt dit vergoed door de gemeente.

Behandeling gedragsproblemen
behandeling

Speltherapie

Faalangst

Hulp gericht op het gezin
vergoeding gedragsproblemen
oefenen
ADHD
Autisme

Aanleren van vaardigheden

Kinderen met een aandachtstekort stoornis (ADD) hebben veel moeite met concentratie, relevante en irrelevante zaken onderscheiden en met plannen en organiseren. Op school levert taakgericht werken vaak (veel) problemen op. Bij kinderen met ADHD speelt beweeglijkheid en impulsiviteit tevens een rol.  Ook kinderen zonder een diagnose kunnen behandeling ontvangen. Als er een verwijsbrief van de huisarts is, wordt de behandeling vergoed door de gemeente.

Het doel van deze behandeling is het bevorderen van de sociale ontwikkeling bij kinderen die hierbij problemen ondervinden. Daarnaast ook ervoor zorgen dat zij beter in staat zijn om emoties bij zichzelf en bij anderen te herkennen en zich te verplaatsen in de gedachten en overwegingen van anderen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van sociaal gedrag en het verminderen van problemen in sociale situaties bij deze kinderen. Psycho-educatie vormt een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Deze oplossingsgerichte methode is een praktische en speelse benadering waarmee je kinderen kunt helpen moeilijkheden op te lossen door hen vaardigheden aan te leren.
Door kinderen deze vaardigheden aan te leren, krijgen ze zelf een groot aandeel in het proces van oplossen.

speltherapie
ADD
begeleiding in het gezin
gedragsproblemen
Zuidwolde
PDD-NOS ADD faalangst speltherapie begeleiding in het gezin

© 2013

Krista Braker-Vogelzang

KvK. 56414676

Locatie:

Burg. Tonckensstraat 4 - 7921 KC - Zuidwolde

bottom of page